Lönsamma ljusinvesteringar på restauranger, finns det? 
Krydda med musik- i restaurangmiljön och öka omsättningen.


Vilka är utmaningar gällande teknik. + Musik i restaurang är så mycket mer än att skapa en trevlig atmosfär.
Först: Föreläsning om vad dagens hotell & restauranger möter för utmaningar gällande teknik. Skall det behöva vara så krångligt?
Vad kan en genomtänkt investering ge kommersiellt? 
Anders Ekblad, teknikdesigner på Effektgruppen talar. Effektgruppen är ett företag som designar, säljer, installerar och driftsätter hotell och restauranger.
Med mer än 60 levererade O´Learys samt ett 100-tal hotell & restauranger i Norden.
 
Sen: TASTE OF Sound:  Musik i restaurang är så mycket mer än att skapa en trevlig atmosfär. Den senaste forskningen visar hur musik med olika egenskaper påverkar smaken i restaurangens mat och dryck. Vissa låtar gör drinkarna sötare, andra får oss att välja dyrare viner. Vi dricker mer öl vid en viss ljudnivå och maten smakar bättre vid en annan.
Med rätt musik kan vi till och med styra vad gästerna väljer på menyn. Föreläsaren Per Samuelsson har över 25 års erfarenhet av studio & liveljud, och är författare av boken ”Krydda med Mutsik” som tilldelats titeln Best in the World i Gourmand Awards, samt Årets pionjär av Svenska Måltidsakademien

Talare: Anders Ekbladh, Effetgruppen och Per Samuelsson, Taste of Sound
Scen: LLBscenen 25 april klockan 13.00
Anders Ekblad föreläser också den 14 april klockan 13.00